BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Tanulj, szórakozz és utazz!

Nincs lehetőséged egy teljes éves EVS önkéntes munkát bevállalj, pedig szeretnél külföldön nyelvet tanulni, ismerkedni és próbára tenni magad?

Vannak rövidebb ideig tartó külföldi rendezvények is. Ezekre a programokra szabadon lehet jelentkezni, és a jelentkezés pozitív elbírálása után ingyenesen vagy minimális ráfordításokkal lehet utazni, képzésen, ifjúsági csereprogramon részt venni. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a székelykeresztúri Erdélyi Ifjúsági Egyesület számos Erasmus+ képzés és ifjúsági csereprogram helyi partnere, melynek köszönhetően rendezvényenként 3-5 fiatal vehet részt Romániából az eseményeken.

„Tavaly két programon vettem részt, Magyarországon, egy 10 napos ifjúsági csereprogramon, majd Portugáliában egy egyhetes képzésen. Mindét programon több mint 5 ország képviseltette megát, így a szobatársaim is olaszok, törökök, görögök voltak, ami nagyon érdekes és tanulságos volt. A programok során sokat tanultunk egymás kultúrájáról. Számomra egy teljesen új élmény volt egy fedél alatt lakni ennyi különböző nemzetiségű fiatallal, eleinte idegenek voltunk, de a programoknak köszönhetően sikerült barátságokat kialakítani. Indulás előtt aggódtam, az angol nyelvtudásom miatt és féltem attól, hogy a többiek idősebbek lesznek, mint én. De egyikkel sem volt probléma, hiszen ezekre a programokra mindenki tanulni és ismerkedni jön, előítéletek nélkül. A csereprogram témája a természet közeli életmód volt, a képzésen pedig a személyi coachingról tanultunk.” emlékezik vissza a tavalyi év legizgalmasabb utazásaira Gedő Zsolt, a Tamási Áron Gimnázium végzős diákja.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.