BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Harmadik forduló, a végső hajrá

  1. Kedves Naplóm!

A hétvége folyamán írjatok egy, a 3 nap eseményeit bemutató naplót. A bejegyzéseknek tartalmazniuk kell azokat a cselekvéseket, amiket a környezettudatosság szellemében végeztetek, illetve azokat is, amikről úgy gondoljátok, hogy választhattatok volna zöldebb alternatívát helyettük (pl. ma taxival mentem vásárolni ahelyett, hogy bicikliztem vagy sétáltam volna). Értékelési szempontok: őszinteség, szellemesség, helyesírás, kreativitás.

 

  1. A hónap természetfotója

Legutóbb már alkalmatok nyílt arra, hogy kipróbáljátok, milyen a fotósok munkája. Ismét hasonló dologra hívunk Titeket, most azonban nem a csapattársaitok fognak modellt állni, hanem maga a természet. Csapatonként 3 természetfotót várunk tőletek és kérünk, adjatok címeket is alkotásaitoknak.

 

  1. Világnapok

Környezetvédelmi szempontból fontos világnapokat soroltunk fel, a Ti feladatotok pedig annyi, hogy bejelöljétek, 2020-ban mikor is voltak/lesznek ezek a jeles napok.

 

  1. Bomlás

A következőkben 10 anyagot soroltunk fel, melyeknek lebomlási ideje széles skálán változik. A Ti feladatotok az, hogy sorrendbe állítsátok az anyagokat úgy, hogy a legrövidebb idő alatt lebomló szerepeljen az első helyen, a leghosszabb idő alatt lebomló pedig a lista legvégére kerüljön.

 

  1. Katasztrófák

A természeti katasztrófák számtalanszor beírták magukat a történelembe, függetlenül attól, hogy az okuk emberi mulasztások között, vagy a környezetünkben keresendő. A következőkben 10 fotót láthattok katasztrófa-sújtotta területekről. Nevezzétek meg a katasztrófákat helyszínnel és dátummal!

A feladatokat itt találjátok.

Beküldési határidő: október 19., hétfő 23:59

A Green Game környezettudatos vetélkedő a Zero Waste környzettudatos vetélkedő című pályázat révén valósul meg a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata jóvoltából, partnerek a SZINFO és a Eudope Direct Hargita.

 

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.