BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

II. SzínFeszt – Amatőr Színjátszó Fesztivál

2022. június 17-18. között zajlott a II. SzínFeszt – Amatőr Színjátszó Fesztivál Székelyudvarhelyen. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Valeo Art Egyesület közös szervezésében zajló fesztivál helyszínéül a Siculus Ifjúsági Ház szolgált.

Az esemény olyan ifjúsági színjátszó csoportokat hivatott megszólítani, akik számára cél a területen való fejlődés és közös öröm a játék. Összesen hat csapat nevezett a versenyre öt településről, felléptek szilágybagosi, brassói, nagyváradi, marosvásárhelyi, szatmárnémeti, illetve székelyudvarhelyi amatőr színjátszó csapatok, akik a darabok veresenytetésén kívűl szakmai workshopokon is részt vehettek, így a program nem csupán a csapatok által összeállított előadások értékeléséről szólt, hanem az ifjú színjátszók kompetenciáinak fejlesztéséről is.

A résztvevőknek a szakmai fejlődésre is lehetőségük volt, hiszen workshopot tartott dr. Gyéresi Júlia beszédtanár, Ruszuly Ervin koreográfus és Bekő Fóri Zenkő színész. A rendezvény szombat este eredményhirdetéssel és díjkiosztó gálával zárult.

A rendezvény nem jöhetett volna létre támogatók nélkül: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány, Gordon Prod., Gondűző Hotel, Kék Hal közvetítő iroda, Bagolyvár könyvesbolt, Gutenberg könyvesbolt.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.