BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS – KOLOZSVÁRI EGYETEMISTÁKKAL

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Europe Direct Hargita által megszervezett kerekasztal-beszélgetés sorozat szeptemberi kiadása a “Te pályád” nevet kapta. 

A beszélgetés meghívott vendégei, a moderátor vezetésével, megpróbáltak segítséget nyújtani a mai fiatalságnak a pályaválasztásban, vagyis abban, hogy mit is kezdjenek magukkal az iskola elvégzése után. Betekintést nyújtottak a kolozsvári fiatalság életébe, az ottani egyetemek működésébe, valamint az ott tanuló egyetemisták tanulási és szabadidős szokásainak feltérképezésébe. A beszélgetés moderátora Fülöp Bettina volt, aki jelenleg már mester hallgató a kolozsvári BBTE kémia karán és emellett már a tanári szakmát is gyakorolja Székelyudvarhely két iskolájában is. A beszélgetés résztvevői pedig Szikszai Zsuzsi (a Kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem fogtechnikai szakáról), Kiss Árpád (a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi egyetem állatorvosi szakáról), Tófalvi Nóra (a BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi karának menedzsment szakáról), Krizbai Kázmér és Nyisztor István (mindketten a Kolozsvári Műszaki Egyetem Építőmérnöki karának civil építészet szakos hallgatói) és Sándor Andrea (a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem, divattervezés szakos végzős hallgatója) voltak.

Az esemény fő témája mellett meghívottaink beszámoltak arról, hogy hogyan és mikor fogalmazódott meg bennük az, hogy milyen irányba szeretnének tanulni, amely mint napjaink fiataljainak, úgy a résztvevők többségének is egy nehéz és hosszas döntés volt, középiskolai éveiknek végéhez közeledve. Mindemellett szó esett azokról is, hogy miért választották az itthon tanulást, mennyi szabadidő adatik meg nekik az egyetem mellett, a kincses várost és az egyetemeket körüllengő tévhitekről, valamint arról is, hogy milyen volt elhagyni a szülővárosukat, Udvarhelyt. 

Köszönjük a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatását, mely nélkül nem jöhetett volna létre az esemény.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.