BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Kié a kultúra? – kerekasztal-beszélgetés

Mit nyújtanak a székelyudvarhelyi kulturális intézmények a fiatalabb generációnak? Melyek lennének a fiatalok igényei?

Az Ifjúság Európai Évében a célunk közelebb hozni egymáshoz a kultúra szervezőit és a fiatal fogyasztóréteget. Ennek apropóján az Udvarhelyi Fiatal Fórum 2022. április 7-én folytatta a kerekasztal-beszélgetések sorozatát: a nyolcadik kiadás meghívottai a helyi kulturális intézmények vezetői voltak. Nevesítve: Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója; Nagy Pál, a Tomcsa Sándor Színház igazgatója; Simon Mária Tímea Múvelődési Ház igazgató; Szőcs Endre könyvtárigazgató; valamint Orendi István, az Udvarhely Néptáncműhely igazgatója. A panel-beszélgetést a Rádió GaGa Udvarhelyszék munkatársa, Orbán Ferencz Sarolta moderálta.

A kulturális intézmények vezetői a város kulturális stratégiáját követik – egy családbarát város létrejöttén munkálkodnak. Úgy vélik, a kamaszok számára olyan kulturális eseményeket kínálnak, amelyek miatt jó nekik a városban élni, megéri családot alapítani, s itt felnevelni a következő generációt. A kerekasztal-beszélgetést nem kőbe vésett válaszokkal, hanem újabb kérdéssel zárták: Vajon mit akarnak a fiatalok?
Az esemény partnere a EUROPE DIRECT Harghita és a székelyudvarhelyi Művelődési Ház voltak, főtámogatónk pedig a Communitas Alapítvány.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.