BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Megújult a Siculus Ifjúsági Ház

2-MCZ_0895

A Siculus Ifjúsági Ház a ‘30-as években épült, a közismert Ifiház Székelyudvarhely egyik legrégebbi épülete. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által működtetett épület évente több koncertnek és különböző jellegű programnak ad otthont, az évek során az udvarhelyi ifjúság rendezvényeinek elengedhetetlen helyszínévé vált.

4-MCZ_0898Az épület padlózatát évtizedekkel ezelőtt tömör fából készítették, napjainkra sajnos a teljes parketta cserére szorult. 2019 őszén, a Bethlen Gábor Alap egyedi támogatása révén, megvalósult a Siculus Ifjúsági Ház nagyteremi padlózatának cseréje és a talaj vízszintbehozása is, a munkálatok pedig lehetővé tették az épület ütemezett, stratégiai tervezésre alapozott felújításának folytatását.

A pályázati támogatás révén a 300 négyzetméteres nézőtér 70-es években lerakott tömörfa tölgyparketta-borítását teljes mértékben kicseréltük, továbbá a főbejárattól a színpad irányában fennálló, több mint 20 cm-es szintkülönbségű dőlésszöget is szinte teljes mértékben megszüntettük. Az épület padlózatának lejtését kiküszöbölve nagyobb hangvételű rendezvényeknek is otthont adhat az Ifiház nagyterme, köztük rendszeres táncháznak, különböző jellegű értekezleteknek és kiállítások is.

8-MCZ_0911A Bethlen Gábor Alap támogatása révén kivitelezett munkálatok nem csupán az ifjúsági ház felújításának, hanem az épület szolgáltatásainak számottevő bővítése tekintetben is jelentősek. A felújított közösségi tér számos kulturális, közösségépítő programnak adhat otthont Székelyudvarhelyen

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.