BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

„Sehol sem vagyok annyira hasznos, mint itthon”

Tanulás, munka, szerencse – csak ennyi kell a sikeres és boldog élethez

„Sehol sem vagyok annyira hasznos, mint itthon- ezzel a mondattal fogalmazta meg a Dinamit konferencia örökös üzenetét Takács Kató Kata, a fiatal jogász, aki meghívott előadóként lépett színpadra március 9-én a Kultúrpalotában. Harmadik alkalommal szervezte meg a Dinamit Sikerkonferenciát a MIT – Magyar Ifjúsági Tanács, ezúttal 12 előadóval és három extraprodukcióval várták a fiatalokat Marosvásárhelyre a szervezők. A célközönség a középiskolás és egyetemista korosztály volt, de ezúttal is színes volt az odalátogatók sora, hiszen kisgyerekes családok és nagyszülők is helyet foglaltak a közönségben a sok kíváncsi pályaválasztó között.

Összesen 310 résztvevő látogatott el a Dinamit előadásokra, akik a nap végén számos jó tanáccsal térhettek haza. Minden előadó próbált megfogalmazni néhány motiváló útravalót a sikeres és boldog élet eléréséhez. Két dolog azonban minden előadó tanácsai között ott volt, mégpedig a gondolat, hogy rengeteget kell tanulni és dolgozni azért, hogy elérjük céljainkat, de mindvégig szeretni kell, amit csinálunk, mert csak az tehet boldoggá bennünket.

A 3. Dinamit Sikerkonferencia előadói voltak:

 • Ferencz András (online vállalkozó) – Tedd azt, amit nem tudsz!
 • Bagaméri Noémi (műsorvezető)- Mikrofonnal a világ körül
 • Vadász Zoltán (vállalkozó) – minic – csak a munkát vesszük komolyan
 • Ilyés Szabolcs (teqball sport képviselője) – Lábbal a világkupáig
 • Szikszai Szabolcs (lelkész, blogger) – Az élet papos-blogos oldala
 • Grubisics Csaga (reklám, vizuális kommunikációs szakember)- A formatervezés művészete
 • Tálas Ferenc (bábszínész, oktató) – Nagyra tanítom a kicsiket
 • Jobbágy Júlia (lelkész, közösségépítő)- A lehetőségek hivatása
 • Tornai István (fotós, videós)- Klippelj rá!
 • Takács Kató Kata (ügyvéd)- Law and love
 • Geréb Róbert (vállalkozó, okos eszközök kifejlesztője)- Mindent csak okosan
 • Tóth Gergely (repülő pilóta)- Öveket becsatolni! A Wizzair repülőjárata felszállásra kész

A 12 előadás között szórakoztató, lazító programok is helyet kaptak. Elsőként a Domschy Mercédesz és Péntek Attila zenei összeállítását hallhatták a résztvevők, majd az ebédszünet után György Botond stand up előadása nevetettet és az utolsó szünetről Fekete Hunor citerajam-je csalogatta vissza a terembe a nagyérdeműt.

A felsorolt fiatal előadók mind más területen dolgoznak, és másképp látják a siker titkát, másképp fogalmazták meg az életük mozgatórugóját. Többek szerint szó sincs titokról, hanem tanulásról és munkáról szól minden elért eredmény, mások szerint igenis létezik sült galamb és beszállhat a szádba, ha jókor jó helyen várod azt. Ebből is tanulságként vonhatták le a fiatalok azt, hogy nincs egy jól kitalált módszer arra, hogy elérjük céljainkat, a fontos, hogy mindig legyen rövid és hosszabb távra is egy-egy pont, ami felé haladni akarunk, de engedjünk és nyissunk az új lehetőségek felé is. Legyünk türelmesek magunkkal és adjuk meg az időt a tapasztalatgyűjtésre legyen szó bármilyen szakmáról vagy az élet bármely terültéről.

A szervezők tervei szerint jövőre is lesz Dinamit, melyre már most elkezdődött a lehetséges előadók felkutatása. Erdélyben dolgozó és élő, valamiben kiemelkedő magyar fiatalokat keresnek és várnak javaslatokat, a MIT – Magyar Ifjúsági Tanács elérhetőségeire vagy a DINAMIT – facebook oldalra.

A konferencia szervezői a Magyar Ifjúsági Tanács – MIT és tagszervezetei voltak, támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT valamint a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

 

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.