BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Startol a Green Game első fordulója

  1. Geocaching

Kedves Diákok!

Igazi nagy kalandra hívunk Titeket! A Geocaching egy napjainkban egyre népszerűbb kirándulási forma, számunkra ismeretlen helyeken is biztonságos körülmények között fedezhetünk fel különböző látványosságokat. 

A feladat megoldásához mindenekelőtt szükségetek lesz egy okostelefonra, melyre letöltitek a ‘Geocaching’ alkalmazást (elérhető a Play Store-ban és az App Store-ban is). Az lesz a feladatotok, hogy látogassatok el a kijelölt geoládához és készítsetek legalább egy csapatfotót azzal, valamint az alkalmazásban is jelöljétek, hogy megtaláltátok. A fotót/fotókat töltsétek fel valamilyen internetes fájlmegosztóra (Mega, WeTransfer, Google Drive), vagy akár Facebookra, Instagramra, a linkjét pedig küldjétek el nekünk válaszban.

Arra kérünk, hogy semmiképp ne induljatok el egyedül, kísérjen el Titeket legalább egy nagyobb testvér, szülő vagy akár tanár és együtt használjátok ki a hétvégi jó időt, talán az utolsó néhány nap nyarat.

Az alsósófalvi csapatok geoládája a Sóhát Természetvédelmi Rezervátumban található, kódja: GC8EM1V

A székelyudvarhelyi csapatok ládája a legnagyobb székely sírjának közelében van, arra bátorítunk, hogy sétáljatok végig a Szívek sétányán és ha időtök engedi, a láda megtalálása után látogassátok meg a Mini Erdély Parkot is. A láda kódja: GCWE9F.

  1. Plakát

Bár csapatképet már kértünk Tőletek, de azt szeretnénk, ha egy plakáttal is bemutatkoznátok.

Feladatotok, hogy készítsetek egy plakátot, ami lehet kézzel rajzolt, számítógépen szerkesztett, vagy akár újrahasznosított anyagokból készített kollázs, ezt teljes mértékben a fantáziátokra bízzuk (és a mérete sem meghatározott). A plakáton jelenjen meg a csapatnevetek és három olyan célkitűzésetek, ami beleillik a vetélkedő tematikájába. (pl. Mostantól ha nem esik az eső, biciklivel járunk iskolába!)

Iskolaigazgatótokkal, tanáraitokkal egyeztetve kiállítást is készíthettek a plakátokból az iskola folyosóin, hirdetőtábláin.

 

  1. Zöld kvíz

A közös kalandok után a tudásotokat is teszteljük. A következő 20 kérdés mindegyikére egy helyes válasz van, egy kis keresgélés után mindegyiket megtalálhatjátok interneten. Reméljük sok új, hasznos információt tanultok a megoldás során!

  1. Logók és piktogramok

A mindennapokban is gyakran találkozhattok a következő logókkal, piktogramokkal. Utolsó feladatunk célja, hogy most megtanuljátok, mit is jelentenek ezek pontosan. Írjátok le a következő szimbólumok jelentését, logók esetén pedig azt, hogy milyen egyesületet, szervezetet reprezentálnak!

 

A feladatokat itt éritek el.

Beküldési határidő: október 5., hétfő 23:59.

A Green Game környezettudatos vetélkedő a Zero Waste környzettudatos vetélkedő című pályázat révén valósul meg a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata jóvoltából, partnerek a SZINFO és a Eudope Direct Hargita.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.