BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Színezd újra! 2016

 

Környezetvédelmi pályázati kiírás udvarhelyszéki osztályközösségeknek és tanintézményeknek

A Színezd újra! pályázati program átfogó célja az udvarhelyszéki diákság környezettudatosságra nevelése, környezetvédelmi önkéntességre irányuló ösztönzése, továbbá közösségünk életkörnyezetében jelentkező környezetvédelmi problémákra és ezek – diákközösségek közreműködése általi – megoldására irányuló, figyelemfelkeltő tevékenységek megvalósítása, hosszú távon környezetében felelősen és tudatosan élő, aktív helyi közösségek építése.

Pályázati űrlap 2016

Szabályzat 2016

Színezd újra címek 2016

A Színezd újra! program kezdeményezője és támogatója az ALT Technologies Transylvania SRL, kivitelezője az Udvarhelyi Fiatal Fórum, partnere a Székelyudvarhelyi Városi Önkormányzat.

Az második Színezd újra! program lebonyolítási időkerete a 2016-2017-es iskolai tanév.

A program kiírásaiban pályázhatnak:

 • osztályfőnökök, tanárok által vezetett udvarhelyszéki középiskolás és általános iskolás osztályközösségek (V-VIII., IX-XII.) ;

A program által támogatott tevékenységek:

 • Környezetvédelmi témájú rövidfilmek- az udvarhelyszéki osztályközösségek életkörnyezetében fellelhető, aktuális környezetvédelmi problémákat bemutató, ezek megoldási lehetőségeire utaló, környezettudatosságra ösztönző, továbbá környezetvédelmi önkéntességet népszerűsítő, szemléltető kisfilmek/rövidfilmek készítése.
  • A környezetvédelmi problémákat a diákközösségek szemszögéből bemutató, ezekre megoldási lehetőségeket kínáló kisfilmek/rövidfilmek legalább 1 maximum 5 percesek lehetnek, kivitelezésük minden részfeladatát kizárólag az osztályközösség tagjai végezhetik egy osztályfőnök/vezető tanár bevonásával. A környezetvédelmi film tematikája és kivitelezése kizárólag a Színezd újra! versenyszabályzatában leírtakhoz illeszkedhet. Lásd: szabályzat
  • A környezetvédelmi témájú kisfilmek elindításához egy kis segítséget nyújtunk az Ajánlott témák listájával. LÁSD. Ajánlott filmcím lista
   • Ezen címek, témák használata nem kötelező, mi segítségül fogalmaztuk ezt meg, amennyiben a pályázónak, más, jobb ötlete van akkor használja azt. 1 témát maximum 2 csapat választhat, jelentkezési sorrendben.
 • Újraszínezzük / újraszíneztük FAL a Patkóban – előtte – utána fotók a pályázatra jelentkezett csapatok, diákok munkájának bemutatása fotókkal
  • Az újraszínezésre váró városterületeket, utcákat, tereket a projektben szereplő diákok közösen határozzák meg. Az ötletbörzén és a kaláka jellegű újraszínező tevékenységeken kötelező a részvétel, úgymond előfeltétele a filmpályázaton való szereplésnek.
  • A munkálatok elkezdése előtt, közben és befejeztével készített fotók nagyfelbontásban, kinyomtatva a város központjában, a Patkóban kerülnek kiállításra, mint a projekt egyik eredményének bemutatása.

A 2016-os pályázati kiírás tárgya az udvarhelyszéki osztályközösségek életkörnyezetében fellelhető, aktuális környezetvédelmi problémákat bemutató, ezek megoldási lehetőségeire utaló, környezettudatosságra ösztönző, továbbá környezetvédelmi önkéntességet népszerűsítő, szemléltető kisfilmek/rövidfilmek készítése mely idén kiegészítő gyakorlati programokkal bővül. A Színezd újra! idei kiírásában udvarhelyszéki középiskolás és általános iskolás osztályközösségek pályázhatnak, melyeket egy osztályfőnök vagy vezető tanár képvisel. Pályázni a Színezd újra! űrlap kitöltésével lehet 2016. szeptember 26-ig. Lásd: pályázati űrlap. A pályázatok az Udvarhelyi Fiatal Fórum irodájában adhatók le (Kossuth Lajos 20. Telefon: 0266-213371).

A pályázatra való jelentkezési időszak lezárását követően a benevezett osztályközösségek tagjai számára szakemberek bevonásával környezetvédelmi és kisfilmkészítő, forgatókönyv író témákban képzéseket szervezünk. Tervezett előadóink, képzőink a szakma elismert fiatal egyéniségei. A találkozókra, ötletbörzére meghívást kapnak az UTCA megmozdulás tagjai valamint a városi önkormányzat tagjai.

A beérkezett pályamunkák bemutatására 2016. december 15-én kerül sor a Siculus Ifjúsági Ház konferenciatermében. A felkért szakemberekből és a Színezd újra! programot kezdeményező és támogató ALT Technologies Transylvania SRL, illetve kivitelező Udvarhelyi Fiatal Fórum és partner önkormányzat képviselőiből álló zsűri kiválasztja az I., II. és III. helyezett pályamunkát, melyet az ünnepélyes eredményhirdetés követ.

A Színezd újra! pályázat díjazását a helyezésnek megfelelő pénzösszeg képezi, melyet a pályázó osztályközösség részéről az osztályfőnök/vezető tanár és 2 diák vehet át. A nyereményösszeg felhasználásáról a nyertes osztályközösségek döntenek valamint beszámoló formájában elszámolnak a pályáztató fele. A díjazás a két korosztályban (V-VIII. osztály és IX-XII. osztály) külön történik, a díjak megegyeznek.

1. Helyezett: 6.000 lej

2.Helyezett: 4.000 lej

3. Helyezett: 2.000 lej

A pályamunkák értékelése során az alapkövetelmény a program teljességén való részvétel a pályázatra jelentkezettek számára (ötletbörzék, képzések, kaláka, díjkiosztó, értékelők) valamint a határidők betartása. A kisfilmek bemutatását követően a zsűri pontozza a  környezetvédelmi probléma felismerése, ennek aktualitása, a megoldásra tett javaslatok eredetiségét, hatékonyságát, közösségi mozgósító erejét, az operatőri, rendezői munkát, az előzőleg leadott forgatókönyv betartását, valamint a közösségi oldalakon megtörtént megosztások számát, elért személy számát (a pályázó csoportok saját munkáikat kell népszerűsítsék).

 

A Színezd újra! pályázat kiírásának időrendi beosztása:

A pályázati kiírás meghirdetése:                                          2016. szeptember 1.

A pályázók jelentkezési határideje:                                     2016. szeptember 26.

Találkozó, ötletbörze a Színezd újra! közös kalákákra       2016. szeptember 27– október 7.
Újraszínezzük kalákák:                                                         2016. október 8-16.

Újraszínezzük/újraszíneztük fotó FAL kiállítása:                 2016. október 19.

Színezd újra! Kisfilm készítő- forgatókönyv írás képzés:    2016. október 8 – október 21.

Forgatókönyvek leadási határideje:                                                2016. november 4.

Pályamunkák, kisfilmek leadási határideje:                                    2016. december 1.

Filmbemutatók és eredményhirdetés:                                2016. december 15.

 

 

 

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.